Početna / Aktuelno / Galerija / Rukovodstvo / Kontakt / Online testovi


 

05. decembar 2013g.

Poslednjeg petka novembra 2013. godine u Požarevcu je organizovana tradicionalna proslava kojom se obeležava završetak još jedne uspešne radne godine Udruženja zdravstvenih radnika Braničevskog okruga. Tim povodom obeležena je i godišnjica bratimljenja ovog udruženja sa Udruženjem zdravstvenih radnika Niš. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin kojem je tom prilikom dodeljena zahvalnica za dugogodišnji doprinos unapređenju sestrinske prakse i međusobnu saradnju. Za ceo tekst kliknite na link. Slike možete pogledati na ovom linku.

07. novembar  2013.g.

Prvi Kongres NAUZRS u Vrnjačkoj Banji

U Vrnjačkoj Banji je u periodu od 9. do 13. oktobra 2013. godine održan Prvi Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije. Za članove NAUZRS kotizacija je bila besplatna. U Kongresnoj sali "Merkur" nakon svečanog otvaranja potpisan je protokol o saradnji između Nacionalne Asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Asocijacije medicinskih sestara Republike Bugarske. Za više informacija kliknite na link.

01.novembar  2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
Vas poziva

Da prisustvujete stručnim sastancima koji će se održati 28.11.2013. god.

Kako do višeg kvaliteta zdravstvene zaštite?

Predavač: Mr med sci Miloranka Petrov Kiurski
Akreditovanom od Zdravstvenog saveta Srbije odlukom  broj : 153-02-562/2013-01/385/D-1-221/13 od 01.03.2013. i za slušaoce nosi 2 boda eksterne edukacije.
Stručni sastanak akreditovan za ciljne grupe:  lekari, farmaceuti, stomatolozi, biohemičari, medicinske sestre, zdravstveni tehničari.

Farmakovigilanca kao obaveza zdravstvenih profesionalaca

Predavača : Mr med sci Miloranka Petrov Kiurski
Akreditovanom od Zdravstvenog saveta Srbije odlukom  broj : 153-02-562/2013-01/386/D-1-222/13 od 01.03.2013.  i za slušaoce nosi 2 boda eksterne edukacije.
Stručni sastanak akreditovan za ciljne grupe: lekari, farmaceuti, stomatolozi, biohemičari, medicinske sestre, zdravstveni tehničari.

Za više informacija kliknite na link.

21. oktobar  2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
VAS POZIVA NA KURS

”EDUKACIJA PACIJENTA I PORODICE ZA NEGU NEPOKRETNOG BOLESNIKA U KUĆNIM USLOVIMA”

Za vise informacija kliknite na link.

14. oktobar 2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
Vas poziva da prisustvujete stručnim sastancima :

Savremen model vaspitanja "Mercedes model"

 Predavača : Milica Okiljević Ćućuz, dipl.psiholog

Prepoznavanje, prevencija i lečenje patološkog kockanja

Predavača : Jasmina Leković dipl.psihologpsihoterapeut

Više informacija pogledajte na linku.

27. septembar 2013.g.

Članovi Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin koji će prisustvovati kao pasivni učesnici na Prvom Kongresu NAUZRS-a u Vrnjačkoj Banji od 9. do 13. oktobra 2013.g. i autori stručnih saopštenja koji će uzeti aktivno učešće na Kongresu zdravstvenih  radnika Srbije pod nazivom „Bez granica za znanje“ na Zlatiboru od 23-27.10.2013. možete videti klikom na link.

17.septembar 2013.g.

Zrenjanin i Užice- 39 godina

Poslednjeg vikenda septembra ove godine će se po 39 put sastati predstavnici dva strukovna udruženja koja se naizmenično posećuju dug niz godina. Predstavnici članstva Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin će posetiti članove Udruženja zdravstvenih radnika Užice. Pre 39 godina potpisana je Povelja o bratimljenju ova dva udruženja u cilju unapređenja rada, sticanja znanja i razmeni iskustva u teoriji i praksi medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara ali pre svega u cilju negovanja dobrih međuljudskih odnosa. Posete koje se naizmenično sprovode svake godine (prošle godine je članstvo užičkog udruženja posetilo SZRZR) simbolizuju profesionalnu saradnju i prijateljstvo kao i strukovnu pripadnost.

Od 5. do 9. juna ove godine u Vrnjačkoj Banji održan je Prvi Kongres Udruženja zdravstvenih radnika Niš, gde je učešće u radu uzela i Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije. Kongres je bio organizovan za sve zdravstvene radnike Republike Srbije u cilju podizanja nivoa znanja zdravstvenih radnika čime se i održavaju najviši standardi profesionalnosti u oblasti zdravstvene nege. Za više informacija klilni na link.

31. avgust 2013.g.

OBAVEŠTENJE ČLANOVIMA  SAVEZA ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
           

MOLE SE ČLANOVI SZR ZRENJANIN  IZ PRIVATNIH ORDINACIJA KAO I ČLANOVI KOJI SAMOSTALNO UPLAĆUJU ČLANARINU DA IZMIRE ČLANARINU ZA DRUGU POLOVINU GODINE, 720.00 DINARA   ( 120.00 din mesečno).

Zainteresovani zdravstveni radnici mogu za internu edukaciju da se jave Đurđici Šljapić
na tel: 069 146 46 19, 062 804 20 92.

08. jul 2013.g.

OBAVEŠTENJE ČLANOVIMA  SAVEZA ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN

Naučno stručni odbor Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin obaveštava svoje članice o Kongres zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem "Bez granica za znanje" koji će se održati na Zlatiboru u periodu 23.10. - 27.10.2013.godine.
Za više informacija kliknite na link.

30.maj 2013.g

04.06.2013. u 13h u Gradskoj kući u Zrenjaninu održaće se panel diskusija u vezi palijativnog zbrinjavanja. Na panel pozivamo direktore i glavne sestre ustanova Srednjebanatskog okruga kao i učesnike timova koji sprovode palijativno zbrinjavanje.

Poziv za panel "Palijativno zbrinjavanje u Zrenjaninu danas, mogućnosti i perspektive za sutra" je u prilogu. Za više informacija kliknite na link.

Kontakt osoba
Đurđica Šljapić, tel. 069 146 46 19

10. maj 2013.g.


Autore radova / Zlatibor jun 2013. i Kladovo maj 2013. kojima SZR Zrenjanin plaća kotizaciju i smeštaj, možete videti na linku.

30. april  2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN

Obaveštenje o održavanje kursa

”EDUKACIJA PACIJENTA I PORODICE ZA NEGU NEPOKRETNOG BOLESNIKA U KUĆNIM USLOVIMA”

Predavač : Marija Marković, strukovna medicinska sestra specijalista,
Dom zdravlja Zrenjanin, za više informacija kliknite na link.

.
SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN

Vas poziva

Da povodom proslave 12. maja, Međunarodnog dana sestrinstva, prisustvujete stručnom sastanku :

  • Rukovođenje u sestrinstvu-gde smo i kuda idemo?

 Predavača : Slađana Pejović, strukovna medicinska sestra specijalista,
Dom zdravlja Zrenjanin.  Za više informacija kliknite na link.

14. april 2013.g.

OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE:

Redovna skupština szr zrenjanin održaće se 19.04.2013.

12. april  2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN

OBJAVLJUJE

KONKURS ZA SREBRNI ZNAK

Na osnovu odluke Upravnog odbora Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin, a na predlog Komisije za dodelu nagrada i priznanja Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin, ove godine će članicama SZR Zrenjanin biti dodeljeno tri Srebrna znaka. Više informacija na linku.

 OBAVEŠTENJE ZA DODELU PRIZNANJA

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva održaće se proslava, sa dodelom priznanja nagrađenim sestrama. Molimo Vas da nam na osnovu predloženih kriterijuma dostavite predlog za nagrađenu medicinsku sestru-tehničara. Više informacija na linku.

27. mart 2013.g.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
Vas poziva da prisustvujete stručnim sastancima 

VELIKA SALA KULTURNI CENTAR  10.04.2013. U 14 h

  • Duvanski dim kao faktor rizika za oštećenje pluća

Predavač : Tot Vereš dr Kristina

  • Uticaj endogenih i egzogenih faktora na razvoj orofacijalnog sistema dece

Predavača : Pavković dr Branislav

Za više informacija kliknite na link.

11. mart 2013.g.


Obaveštavaju se članovi SZR Zrenjanin da prisustvuju stručnom sastanku 02. aprila 2013.g. u biblioteci Opšte bolnice Zrenjanin. Stručni sastanak akreditovan za ciljne grupe:  laboranti.
Više informacija možete videti na linku.

08. mart 2013.g.

Obaveštavaju se članovi SZR Zrenjanin koji rade u privatnim ordinacijama, privatnim apotekama, privatnim zdravstvenim ustanovama da su u obavezi  da plate članarinu za prvih šest meseci 2013. godine.

02. mart  2013.g

Dan laboratorijskih tehničara

Poštovane koleginice i kolege, 02.04.2013.godine obeležiće se Dan laboratorijskih tehničara, sa dodelom povelja zaslužnim laboratorijskim tehničarima. Molimo Vas da nam Vaša ustanova dostavi predlog za nagrađenog laboratorijskog tehničara. Za više informacija kliknite na link.

22. februar 2013.

OBAVEŠTENJE ČLANOVIMA  SAVEZA ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN

Naučno stručni odbor Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanin obaveštava svoje članice o Simpozijumu I kategorije zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem "Progres kroz znanje", koji će se održati na Zlatiboru u periodu 05.-09.06.2013.godine u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Plenarna tematika Kongresa za sve profile biće "Sunce-blagodeti i opasnosti“. Prvo obaveštenje možete pogledati na linku. Molimo zainteresovane, uvažene autore stručnih saopštenja da ispoštuju navedene kriterijume i datume za predaju sažetaka i radova! Kriterijume za pisanje radova možete videti na sledećem linku. Sažetak za pisanje radova preuzmite sa linka.

OBAVEŠTENJE ZA ZUBNE TEHNIČARE

Majski susreti zubnih tehničara Srbije
“Estetska protetika i implantologija“ 23-26.05.2013 KLADOVO-Hotel Đerdap
edukativni seminar prvo obaveštenje možete pogledati na sledećem linku.

11.02.2013.

SAVEZ ZDRAVSTVENIH RADNIKA ZRENJANIN
Vas poziva

Da prisustvujete stručnim sastancima :

  • Porodica i pacijent oboleo od šizofrenije

Predavač: Neatnica dr Tanja, Ivana Jovčić

  •  Zloupotreba steroida

Predavač: Nedeljko Jović, dipl.psiholog

VELIKA SALA KULTURNOG CENTRA     07.03.2013. U 15h

Za više informacija kliknite na link.

06.02.2013.

PREPORUKE TAIEXa SRBIJA

21 -22. JANUARA 2013.G. TAIEX Radionici prisustvovali su Ivana Jovičić i Đurđica Šljapić. Za više informacija pogledajte linkove ispod:

Dopis
Zaključci i preporuke

Ispred SZR Zrenjanin idu Lukić Mirjana, Plaštić Olivera, Pajčić Cveta,
Grujić Zoran i Aćin Siniša

Izveštaj predsednika SZR Zrenjanin i izveštaj predsednika NSO za 2012.g. usvojen je na redovnoj VII sednici UO SZR Zrenjanin održanog 05. februara 2013.g. i kao takvi idu na Skupštinu 19. aprila 2013.g. Izveštaje možete videti klikom na linkove ispod:

Izveštaj predsednika
Izveštaj NSO

Na V forum o mentalnom zdravlju INSTITUTA ZA MENTALNO ZDRAVLJE BEOGRAD ispred SZR Zrenjanin idu: Ivana Jovčić i Đurđica Šljapić. Više informacija možete videti na sledećem linku.

Niš u Požarevcu

Prvog dana decembra ove godine je Savez zdravstvenih radnika Braničevskog okruga ugostio u Požarevcu članove Udruženje zdravstvenih radnika Niš povodom potpisivanja Povelje obratimljenju ova dva udruženja. Svečanom događaju prisustvovali su i zdravstveni radnici iz Kragujevca i Zrenjanina. Ovo je do sada drugobratimljenje dva udruženja posle bratimljenja zrenjaninskog i užičkog udruženja koje traje već 37godina.

Povodom ovog događaja dodeljena je i zahvalnica Savezu zdravstvenih radnikaZrenjanin za dugogodišnji doprinos unapređenju sestrinske prakse zdravstvene struke. Povelju su potpisali Slavica Đorđević kao predsednicaUdruženjazdravstvenih radnikaBraničevskog okrugai Nebojša Vacić, predsednik Udruženja zdravstvenih radnika Niš u cilju unapređenja rada, sticanja znanja i razmeni iskustva u teoriji i praksi medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara ali i u cilju negovanja dobrih međuljudskih odnosa.

 

 

 

Vesti iz prethodnih godina možete pročitati klikom na željenu godinu:

2020 /2019 /2018 /2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009

 


Važni dokumenti

Važni portali:

Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije:
www.kmszts.org.rs

Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije
www.szr.org.rs

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije
www.zdravlje.gov.rs

   

Designed by SrX   © Savez Zdravstvenih Radnika Zrenjanin 2009. - 2020. All Rights Reserved